Despre Fundatie

Contextul în care membrii Fundației Dignitas gândesc toate proiectele și inițiativele este noul nivel de complexitate a vieții sociale, economice și politice. Pentru România, se impune o exprimare consecventă a interesului național, refacere şi consolidare a demnității românilor din țară și din afara granițelor, valorizarea cooperării dintre toate segmentele societății românești, reafirmarea constantă a apartenenţei la lumea valorilor democratice.
Conștiința civică a unei națiuni are nevoie de un reazem moral pentru a rezista eroziunii interne și externe. De aceea, Fundația Dignitas are ca valoare centrală DEMNITATEA. Un popor reușește în istorie doar prin oameni de calitate, practici inteligente și mentalități sănătoase în educație, cultură, afaceri, politică. Fundația Dignitas, inițiază și susține proiecte sociale și individuale, în țară și străinătate, pentru a schimba dinamica societății românești, armonizând energiile pozitive și creând oportunități de fructificare a resurselor în toate domeniile.
Soluțiile viabile pot veni doar din educația de performanță, cunoașterea și promovarea istoriei și culturii naționale, din antreprenoriatul autentic și inovare, cheia de boltă a competitivității economiei naționale, a prosperității și demnității . Acestea sunt și direcțiile de acțiune ale Fundației Dignitas.
România este un stat cu tradiții unice, cu personalități recunoscute în știinta și cultura contemporane, cu succese reale, cu un potențial ce trebuie să depășească limitele naționale. Fundația Dignitas își propune realizarea unui program integrat de acțiune în spațiul european și internațional, care să genereze o schimbare de percepție asupra realității și potențialului României și românilor. Militează pentru comunicarea și colaborarea între organizațiile românești și cele din UE și din întreaga lume, în vederea dezvoltării de parteneriate pentru cauze comune, fiind și o platformă de comunicare între comunitățile românești din diaspora.
Credem într-o Românie care depășește granițele prejudecăților naționale și internaționale și se re-construiește cu optimism și viziune.

[tabs][tab title="Organizatia"]
PAV_3509
[spoiler title="Mesajul Presedintelui: Viziune, misiune, valori" open="no"]Demnitate pentru toti!Mesajul Presedintelui
“Construcția unor repere de dezvoltare trebuie să se realizeze de către factorii dinamici din societate, în special din zona lucidă și vizionară a oamenilor din organizațiile societății civile, care înțeleg cu claritate acest nou parcurs. Consider că este un moment important în evoluția mediului asociativ din România, de poziționare strategică. ONG-urile trebuie sa fie active, dinamice, deschise către dialog constructiv, pentru o calitate sporită a vieții cetățenilor pe care îi reprezintă. Inteligența și abilitatea de a identifica cât mai multe interese comune și reunirea acestor interese în proiecte de dezvoltare, aceasta este provocarea și totodată necesitatea acestui moment.
Trebuie să înțelegem că doar prin funcționarea unui parteneriat între mediul privat, societatea civilă și stat, în care fiecare parte își realizează rolul corect și eficient, se poate atinge scopul comun de creștere a calității vietii pentru toți. Ne propunem să contribuim la elaborarea unor strategii de dezvoltare a societății românești. De aceea, Fundația Dignitas acționează pentru agregarea unor grupuri de dialog și reflecție, în care nevoile reale ale societății românești să fie abordate din perspective multiple de către ONG-uri, antreprenori, oameni de cultură, cercetători, economiști, factori de decizie din administrația publică centrală și locală, lideri de opinie, profesioniști din domenii diverse. Vă invităm alaturi de noi, intr-un efort solidar, care să valorifice superior resursele fiecăruia, pentru un scop comun.” Sandu Staicu, Președintele Fundației DignitasViziune
O societate civila dinamica, care se implica in fundamentarea politicilor si actiunilor la toate nivelurile, pentru ca fiecare om sa isi realizeze intregul potential, sa beneficieze de oportunitatea de a contribui la o comunitate prospera si incluziva.Misiune
Ne asumam misiunea de a produce o schimbare la scara larga in societatea romaneasca, investind in, conectand si premiind idei inovatoare, oameni si proiecte. Ne propunem sa constituim o platforma de concentrare si directionare a initiativelor si resurselor comunitatii pentru identificarea si sprijinirea valorilor autentice si a performantei in toate domeniile, sa implicam elitele societatii in proiecte economice, sociale, culturale si educationale.

Valori
Demnitate: Valoarea fundamentala in care credem este respectul fata de sine si fata de ceilalti
Eficienta: Ne propunem in toate deciziile noastre sa obtinem cel mai mare BINE din investitia de timp si resurse
Respect: Respectam persoana si puterea comunitatii
Responsabilitate: Credem in forta responsabilitatii, atat la nivel de individ, cat si la nivelul comunitatii.
Optimism: Credem in disciplina, rigoare si speranta
Creativitate: Ne place sa ne depasim limitele si sa producem schimbarea in noi si in comunitatea in care traim.

Principii
Principiile care ne ghideaza in realizarea misiunii sunt: implicare, actiune si contributie la elaborarea politicilor. In toate initiativele noastre ne bazam pe calitatea morala si profesionala a echipei, a partenerilor si a beneficiarilor, omenie, independenta, colaborare, orientarea catre persoana, corectitudine, cinste, curaj si flexibilitatate.[/spoiler][spoiler title="Consiliul Director si Consiliul Consultativ" open="no"]

Sandu Staicu
Presedinte
Email: sandu.staicu@fundatiadignitas.ro

Dricey Rauh
Vicepresedinte
Email: dricey.rauh@fundatiadignitas.ro

Ciprian Toma
Secretar General
Email: office@fundatiadignitas.ro

Experți
Dr. ing. Florin Munteanu - Știință și Educație
Prof. dr.Adrian Cioroianu - Cultură
Acad. Răzvan Theodorescu - Colecții
Olivier Anghel (UFS) - Relația cu mediul diplomatic
Arh. Mariana Nițelea - ONG
Jurnalist Ligia Necula - Jurnalism
Prof. dr. Paul Chiribuță - Teatru
Drd. Andrei Radu - Patrimoniu
Artist plastic Mircea Nechita - Artă
Scriitoarea Aura Christi - Literatură
Scriitor Ioan Cristescu - Literatură

[/spoiler][spoiler title="Echipa " open="no"]

Sandu Staicu - Președinte Executiv
Email: sandu.staicu@fundatiadignitas.ro

Dricey Rauh – Coordonator Relații internaționale
Email: dricey.rauh@fundatiadignitas.ro

Luiza Cristea - Coordonator Marketing și Comunicare
Email: luiza.cristea@fundatiadignitas.ro
Tel: 0748881337

Alice Florescu - Cordonator Clubul Doamnelor Dignitas

Codruț Caracuda - Coordonator financiar - administrativ
Sandu Chiriac – Coordonator logistică
Dragoș Rusu – Asistent proiecte
Alina Grecu - Asistent proiecte

Andreea Chiritescu- colaborator  

Alexandra Andrei - colaborator

[/spoiler][spoiler title="Departament Atragere Fonduri Europene " open="no"] Email: office@fundatiadignitas.ro

Consultanți: Ana Maria Negoiță, Mariana Nițelea,

[/spoiler]
[/tab] [/tabs]

Stiri

[posts posts_per_page="5" tax_term="Stiri"]

Servicii Oferite

Fundatia DIGNITAS sustine si initiaza proiecte de educatie alternativa pentru toate nivelurile de pregatire, proiecte de cercetare in domenii de top, proiecte sociale pentru grupuri vulnerabile, evenimente de networking pentru decidenti si lideri de opinie din toate segmentele sociale, proiecte culturale si proiecte de dezvoltare personala destinate oamenilor cu inalt potential creativ.

Fundatia DIGNITAS sustine si initiaza proiecte de educatie alternativa pentru toate nivelurile de pregatire, proiecte de cercetare in domenii de top, proiecte sociale pentru grupuri vulnerabile, evenimente de networking pentru decidenti si lideri de opinie din toate segmentele sociale, proiecte culturale si proiecte de dezvoltare personala destinate oamenilor cu inalt potential creativ.


Newsletter
×
Newsletter

You can subscribe to our newsletter here


×
Newsletter

Vous pouves vous abonner pour notre newsletter ici


×