Demnitate si identitate nationala in secolul 21- despre oameni, simboluri, idei si fapte istorice

25 Noiembrie, 2013 12:03 pm

PAV_3425
Luni, 25 noiembrie 2013, Fundatia Dignitas a organizat colocviul cu tema: Demnitate si identitate nationala în secolul 21- despre oameni, simboluri, idei si fapte istorice

Colocviu dedicat Zilei Nationale a Romaniei
“Fiecare popor si fiecare epoca sta pe umerii vremilor trecute” Mihai Eminescu

Context
Intr-o epoca ce sta sub semnul diversitatii culturale si al globalizarii, identitatea nationala, ca fundament al demnitatii unui popor, este supusa unei provocari la redefinire constructiva. Intre tentatia demonetizarii si cea a supralicitarii agresive, exista calea rezistentei intelepte, a recuperarilor valorice, a reconstructiei constiintei nationale si a innoirii creative a mesajului nostru catre celelalte popoare .

Scop
Aceasta misiune revine in istorie, in contexte diferite, unor generatii care traiesc la rascruce de vremuri. Constienta de insemnatatea acestei opere sociale si culturale, Fundatia DIGNITAS isi asuma rolul de a aduce in prim planul vietii publice din Romania, contributii ale elitelor culturale, artistice si stiintifice, care sa atraga in acest act de dragoste de tara, entuziasmul, dinamismul si creativitatea generatiei tinere.

Despre eveniment
Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Fundatia DIGNITAS a organizat colocviul“ Demnitate si identitate nationala in secolul 21- despre oameni, simboluri, idei si fapte istorice”. Evenimentul a avut loc luni, 25 noiembrie 2013, intre orele 16:30-20:30, in sediul fundatiei din strada Anton Pann nr 21, sector 3, Bucuresti.

Au fost prezenti jurnalisti de la publicatii de profil, care au transmis mesajul participantilor catre publicul larg, iar evenimentul a fost transmis live pe internet.

In cadrul manifestarii au avut loc discursuri academice, o dezbatere moderata de catre domnul Decan al facultatii de istorie, Adrian Cioroianu, inaugurarea expozitiei DIGNITAS dedicata simbolurilor nationale de catre domnul Academician Razvan Theodorescu, oferirea in custodie a unui exponat cu valoare identitara Muzeului National de Istorie a Romaniei, prin directorul sau, dr. Ernest Oberlander – Tarnoveanu,  momente artistice cu artisti romani de valoare si, la final, discutii libere la o gustare care a reconstituit un meniu din Bucurestiul de altadata.

Sponsori

Sigla masterbuild

 

Parteneri

MoneyChannel_cube

economistul LOGO RRC ALB MARE

Agenda

 Galerie foto

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,