Experienta Eminescu

19 Decembrie, 2013 12:46 pm

_MG_4483

Marti, 14 ianuarie 2014, incepand cu orele 18.30, la sediul fundatiei din str. Anton Pann nr. 21, a avut loc un eveniment dedicat aniversarii lui Mihai Eminescu, pe care Fundatia Dignitas l-a oferit in dar prietenilor si colaboratorilor sai: “Experienta Eminescu” – Cultura nationala ca experienta personala, o abordare neconventionla.

A fost un exercitiu de creatie colectiva, in care intelectuali si artisti de exceptie ne-au facut partasi la o opera vie, de redescoperire a lui Eminescu. Academicianul Dumitru Vatamaniuc, cel mai mare eminescolog in viata, renumitul actor Ion Caramitru, clarinetistul Aurelian-Octav Popa si istoricul Adrian Cioroianu, ne-au oferit un regal artistic si intelectual.

Eminescu este o suma de experiente intelectuale, afective si pragmatice, pe care omul, personajul si autorul Eminescu le-a generat in viata cititorilor si interlocutorilor contemporani cu el si a generatiilor care au urmat.

Impartasind experienta proprie la intâlnirea cu Eminescu, il recunoastem ca parte din noi insine si ii imbogatim semnificatia in constiinta nationala.

Studenti, elevi, membri din cluburile de dezbateri, profesori, autori de manuale scolare si de programe de studiu, jurnalisti, membri si prieteni apropiati ai fundatiei, am avut impreuna o seara de traire autentica.

Despre Ion Caramitru
Parteneri media
economistulLOGO RRC ALB MARE MoneyChannel_cube

Galerie foto