Capitalul autohton si dezvoltarea economica sustenabila

7 Aprilie, 2014 12:11 pm

Foto 30 aprilie

Business Club Dignitas a organizat miercuri, 30 aprilie, la Hotel Hilton, conferința “Capitalul autohton și dezvoltarea economică sustenabilă“, o dezbatere despre investiții coerente, utilizarea strategică a capitalului autohton și dezvoltarea durabilă a afacerilor. Au fost prezenţi reprezentanţi din mari companii româneşti şi străine,  diplomaţi, jurnalişti, membri ai organizaţiilor neguvernamentale.

Fundația Dignitas a organizat cea de-a doua întâlnire din seria de evenimente dedicată stimulării investițiilor în economia romanească.

La discuţia panel, având ca temă: Surse de finanțare pentru companii, au luat parte:

Adrian Vasilescu – BNR

Florin Trăilă  - Compania Air Wings

Mihai Sofian – Forumul Investitorilor Autohtoni

Moderatorii discuţiilor au fost: analistul economic Radu Soviani şi jurnalista Loredana Popescu. Au participat la dezbateri:

Excelenta Sa domnul Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei in Romania, despre economia Romaniei si experienta Belgiei

Petrica Diaconu, director Apa Nova, despre strategia de atragere a fondurilor europene a companiei

Liviu Rogojinaru ( Consiliu National al Intreprinderilor Mici si. Mijlocii din Romania), despre politici de stat

Cristian Parvan ( Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania) despre politicile necesare pentru stimularea investitorilor roman si a IMM-urilor

Filip Carlea – director executiv FIA, despre importanta asocierii in promovarea intereselor investitorilor romani

Dragos Preda ( Ministerul Tineretului si Sportului) despre nevoia de raportare la experiente din alte tari, in domeniul elaborarii politicilor de stimulare a initiativelor antreprenoriale ale tinerilor

Verginia Vedinas, prof.univ.dr. Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti, despre importanta initiativei Fundatiei Dignitas de a crea un cadru de manifestare si interactiune intre companiile romanesti

Florin Munteanu, presedintele Centrului de Studii Complexe) despre doua paradigme in elaborarea de politici economice: politici de strapungere versus politici de urmarire

Tommaso Busini, Director General la Confindustria Romania, despre experienta investitorilor italieni.

S-a iniţiat un mod de lucru interactiv şi constructiv între companii de referinţă, antreprenori, bancheri, politicieni şi, nu în ultimul rând, oranizaţiile neguvernamentale, care pot oferi un context de dialog aşezat pe baze raţionale, care să genereze soluţii viabile.

Prin aceste conferinte, Business Club Dignitas creeaza oportunitati si mijloace de relationare si manifestare a companiilor românesti, prin care acestea sa poata agrea si exprima constant, in spatiul public, o viziune asupra dezvoltarii economiei românesti, vizând ariile prioritare de reglementare stimulativa a mediului economic: politici de taxe si impozite, politici energetice, politici bancare, legislatie comerciala si legislatia muncii.

Responsabilizarea decidenţilor politici cu privire la rolul antreprenoriatului este foarte importantă, deoarece este necesar să se înţeleagă corect că doar prin funcţionarea unui parteneriat între mediul privat şi stat, în care fiecare parte îşi realizează rolul corect şi eficient, se poate atinge scopul comun de creştere a calităţii vieţii pentru toţi.

Dezbaterile s-au axat pe subiecte referitoare la finanțarea bancară, finanțări nerambursabile guvernamentale și europene, resursele atrase de la business angels și investitori străini şi rolul pe care-l au investitorii în dezvoltarea afacerilor. Au

La finalul serii, a avut loc un moment artistic susținut de Corul All’s Choir și o binemeritată sesiune de networking și cocktail.

Proiectul, început în octombrie anul trecut, va continua cu organizarea a încă două evenimente și o gală la finalul anului, în care vor fi premiate cele mai reușite initiative economice.

Business Club Dignitas urmăreşte să creeze o platformă de întâlnire şi concentrare a iniţiativelor tuturor părţilor interesate în elaborarea şi implementarea unor strategii coerente de dezvoltare durabilă a României.

Scopul Business Club Dignitas este să supună atenției întregii societăţi diverse aspecte referitoare la viitorul economiei româneşti, să identifice probleme şi să caute soluţii pentru crearea unui mediu economic stabil şi stimulativ, prin formarea unor grupuri de reflecţie tematice, în care să fie atraşi, alături de oameni de afaceri, antreprenori, oameni de știință, economiști, factori de decizie din administraţia publică centrală şi locală, reprezentanti ai sectorului neguvernamental, lideri de opinie, profesionişti în domenii diverse.

Parteneri strategici: Apa Nova, Siemens

Sponsori: Alistar Security,Petrol Sun, Balms si Asociatii, Bograve Advertising, Bograve

Luxury

Parteneri media: Money Channel , Economistul, Ziare.com, Business24.ro, money.ro,