Demnitate prin Cultura – in bibliotecile Romaniei

15 Aprilie, 2018 8:14 am

Biblioteca Costesti, ValceaJoi, 26 aprilie, Fundatia Dignitas va fi in Costesti, jud. Valcea si va dona peste 300 de carti, daruite de familia unui luminat invatator din perioada interbelica. Impreuna cu sotia sa, tot invatatoare, a format generatii de copii, a ridicat comunitatea, a scris o monografie a zonei, a lasat o amintire de nesters in inimile locuitorilor comunei Movilita,jud. Ialomita. In memoria sa, familia a contactat echipa noastra pentru a darui aceasta colectie catre o biblioteca sateasca, in care exista o activitate bogata, dedicata minitii si sufletului copiilor si tinerilor! Asa se va naste colectia ” Invatator Gheorghe Cosereanu” din Biblioteca „General Nicolae Ciobanu”, Costesti, jud. Valcea.
S-a alaturat donatorilor, jurnalista Ligia Necula cu o donatie de carte pentru copii si tineri.Cu acest prilej, vom organiza un eveniment in parteneriat cu Editura Eikon, Biblioteca din Costesti, Muzeul de Arta din Costesti, Biblioteca Judeteana din Rm Valcea. O intalnire cu scriitori din tara , o lansare de carte si o dezbatere cu tema: “Accesul la cultura autentica, sansa demnitatii satului romanesc”