Fundatia Dignitas aduce in fata publicului larg piese cu valoare istorica

7 Martie, 2018 10:05 am

8.02.2018 Conferință de presă prilejuită de primirea, în comodat, a unor valoroase obiecte de patrimoniu, din partea Fundației„Dignitas”. Muzeul Naţional de Istorie a României organizează joi, 8 februarie 2018, începând cu ora 15:00, la sediul său din Calea Victoriei nr. 12, Sala Lapidarium, o conferință de presă prilejuită de primirea, în comodat, a unor valoroase obiecte de patrimoniu, din partea Fundației „Dignitas”. Printre acestea se numără Stema Regală a României (epoca Regelui Carol I, exemplar oficial, cca. 1890), două afișe – „Unirea țărilor surori” din 1930, „Eroii Războiului de Independență (afiș comemorativ, cca. 1938) -, o fotografie de panou cu membrii Senatului României la 1900, Diploma emisă de Societatea „General Praporgescu” la începutul sec. XX, pentru glorificarea eroilor români din timpul Primului Război Mondial, Hrisovul de întemeiere a Societății culturale „Vrancea” , sub patronajul Reginei Maria, cu semnăturile olografe ale membrilor fondatori (1925). Conferința de presă va fi susținută de domnul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al Muzeului Naţional de Istorie a României, Domnul Alexandru Bartoc, Președintele Fundației Culturale „Bartoc” și reprezentanți ai Fundației „Dignitas”.