Fundația Dignitas susține proiectul caritabil al muzicianului Nicolae Voiculeț

7 Decembrie, 2017 11:51 am

06.12.2017 ​

Fundația Dignitas continuă susținerea inițiativelor sociale de valorificare a potențialului societății românești, de promovare a patrimoniului cultural național, de recuperare a demnității ca valoare fundamentală.

În data de 6 decembrie 2017, Muzeul Național de Istorie a României a găzduit concertul extraordinar „Sunetul Crăciunului”, susținut de muzicianul Nicolae Voiculeț alături de orchestra și invitații săi. Clubul Doamnelor “Dignitas” – coordonat de Doamna Conf. Dr. Alice Florescu,  împreună cu  membrii Asociațiilor filantropice partenere, s-a  alăturat proiectului muzical-caritabil al celebrului naist,cu daruri pentru copiii din Valea Plopului  (din Asociația Pro Vita), care au trezit emoție profundă în sufletul numeroșilor spectatori, prin colidele din străbuni cântate cu glasurile lor gingașe.

Concertul, organizat de Asociația Culturală „Nicolae Voiculeț”, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ne-a dăruit o seară de înălțare spirituală, colinde, teme celebre din muzica universală, cântece de Crăciun, special orchestrate de maestru pentru cor de copii. Naiului fermecat  i s-au alaturat:  Mirela Vaida, care ne-a încânatat cu câteva cântece ale Mariei Tanase, colindătorii din Maramureș „Trio Ceatera” și Tulnicăresele din satul Avram Iancu, elevi de Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti.

Fundația Dignitas  sprijină  proiectul dedicat Centenarului României, “100 de Sate cu Însemnătate” al cunoscutului muzician Nicolae Voiculeț, de reconectare  cu lumea satului românesc, cu copiii și tinerii pe care îi aduce astfel în atenția publică, de marcare în conștiința colectivă a locurilor cu valoare istorică și a oamenilor prezentului din aceste locuri.