Limba română și provocările istoriei – dezbatere

20 Noiembrie, 2017 12:17 pm

29 noiembrie, ora 15:00 Fundatia Dignitas, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, vă invită să participați la evenimentul “Limba română și provocările istoriei. De la literatură la mass-media.” O dezbatere despre dileme identitare în secolul al  XXI-lea, la care  participă scriitori, reprezentanți de edituri, jurnaliști, critici literari, formatori de opinie, elevi, studenți, profesori. Vom incerca sa raspundem la intrebari despre starea limbii romane in carti, mass media  si în viața de zi cu zi, despre relația între limbă, cultură și formarea mentalului colectiv.

În program:

• Panel : scriitorii Aura Christi, Liliana Corobca; Valentin Ajder- Editura Eikon; Ben Giurgiulescu- Editura Infomedia Pro; Victor Potra manager “Fabrica de Literatură. Moderatori Ligia Necula, jurnalist Radio Romania Cultural, Florentin Streche – jurnalist cultural. Invitat special Ruxandra Boros ( Franta).”
  • Sesiune de întrebări si răspunsuri
  • Creații literare contemporane ( fragmente) în lectura autorilor
  • Momente muzicale :
    • Compozitor Laurențiu Ganea ( mini-recital de chitară clasică)
    • Folk cu formația Celest ( prof.Nicu Șandru- flaut și chitara  și Felicia Popescu-voce și chitară)
  • Prezentarea mini-expoziției de cărți rare din colecția Fundației Dignitas, care vor fi oferite în custodie Muzeului Național al Literaturii Române, publicul având astfel oportunitatea de a intra în contact cu  cărti și artefacte culturale care sunt repere ale istoriei sociale, artei și literaturii poporului român- Eugenia Oprescu, sef secția Patrimoniu la MNLR.

Evenimentul are loc miercuri 29 noiembrie, ora 15:00, la Muzeul Național al Literaturii Române, sediul din Calea Griviței 64-66.