UNIVERSUL EMINESCU ÎN IPOSTAZE PLATICE – Galeria de arta Dignitas

14 Iunie, 2017 4:28 pm

14.06.2017, la Galeria de artă a Fundaţiei Dignitas, vernisajul expoziţiei UNIVERSUL EMINESCU ÎN IPOSTAZE PLATICE, dedicată comemorării a 128 de ani de la trecerea în neființă a poetului Mihai Eminescu.

Inițiatorul și curatorul acestui eveniment, Prof. drd. Ilie Roșianu,  continua astfel seria de evenimente inițiată  după 1990, prin care Eminescu și alți scriitori români sunt aduși aproape de sufletul contemporanilor prin mijloacele expresiei plastice, o oportunitate pentru întâlniri expemplare de spirit românesc și universal. Peste 100 de lucrări inspirate din opera și viața poetului, vor putea fi admirate timp de o saptămână. Este un act patriotic autentic atât din partea expozanților , cât și din partea inițiatorului acestui proiect. “Este un stimulent estetic pentru meditatii profunde asupra rolului actului de creație în construirea demnității și viitorului unui popor.” Ilie Roșianu. Moderator: MD PhD Tatiana-Alice Florescu-Bleotu, Președintele Clubului Doamnelor Dignitas.

19146200_1574578935886600_2414265031807600337_n