Clubul de Excelenta al tinerilor Dignitas – proiect strategic

28 Noiembrie, 2013 10:41 am

lansare club tineri

Vineri, 28 februarie, Fundatia Dignitas a initiat, in cadrul noului proiect “Clubul de Excelenta al tinerilor Dignitas”, dezbaterea cu tema „Stimularea excelentei profesionale si morale – experiente si initiative”.

Desfasurat intr-un mod informal, ca un act de creatie colectiva, dialogul a reunit invitati speciali, experti, exemple de succes si sharing de experienta din medii publice/academice/culturale diferite (SUA, Canada, China, UE); Tineri profesionisti/antreprenori cu rol de membri in grupul de initiativa pentru  formarea Clubului de excelenta  Dignitas si viitori mentori pentru studenti si elevi de liceu cu realizari si potential deosebite; studenti si elevi de liceu cu rezultate la competitii nationale care sunt in programul Fundatiei Dignitas de internship, mentorat si shadowing, in total peste 30 de persoane.

Experiente remarcabile, idei impartasite cu bucurie, spirite asemenea, mirarea unor tineri care au aflat abia acum despre oameni care inspira si schimba, cu modestie si optimism, lumea in care traiesc. Ii asteptam printre noi, cu idei, proiecte, incercari, dorinta de a sustine, de a primi sprijin pentru proiecte de viata si de cariera.

Discutiile ne-au purtat prin zonele de top ale antreprenoriatului, artei, stiintei si tehnologiei, actiunii civice.

Alaturi de tineri, ca de obicei, dr. ing. Florin Munteanu, fondator al Centrului pentru Studii Complexe a lansat o provocare pentru schimbarea paradigmelor. ”A fost o seara de exceptie! Atata energie! Atatea competente formate in cele mai prestigioase Universitati din lume! Atata dorinta de afirmare personala, de ridicare a comunitatii, de promovare a culturii Romanesti. Si un spatiu de exceptie oferit de Fundatia Dignitas.” – dr. ing. Florin Munteanu

Clubul de Excelenta al tinerilor Dignitas este un proiect al fundatiei Dignitas, un mediu informal care beneficiaza de suportul Business Club Dignitas, de management-ul si network-ul fundatiei.

Scopul urmarit este de a sustine si promova initiativele, proiectele de viata si cariera ale tinerilor romani din tara si din strainatate, de a genera performanta si crearea unei elite profesionale si morale.

Despre programul de internship al fundatiei Dignitas:

Reteaua de profesionisti a fundatiei Dignitas contribuie activ la dezvoltarea profesionala a tinerilor din invatamantul liceal si universitar, oferind elevilor si studentilor care s-au implicat in proiectele si evenimentele  organizate de fundatie in anul 2013 stagii de practica, programe de mentorat si de shadowing.

Programul a demarat in data de 1 ianuarie 2014 si se intinde pe durata unui an. Prin intermediul sau, facilitam accesul tinerilor specialisti in formare la cunostintele si experienta profesionistilor, in companii de top romanesti si straine.

Primii beneficiari ai programului sunt:

Stagii de practica:

Lucia Marin si Andreea Ricu, studente la  Facultatea de Drept

Andreea Stoicescu, stundenta la Facultatea de Filosofie

Alexandra Antonescu si Andreea Albu, studente la Academia de Stiinte Economice

Gabriela Ursu si Fabiana Florescu, studente la Facultatea de Litere

 

Shadowing:

Chirita Elena, eleva CN Matei Basarab

Catalina Mocanu, eleva Gheorghe Lazar

 

Mentorat:

Cristian Neagu, masterand ASE

Etichete: , , , , , , , ,