Dignitas pentru arta – 8 mai 2014

17 Aprilie, 2014 1:07 pm

Invitatie

Sustinem arta romaneasca contemporana prin proiectul Dignitas pentru arta, care vizeaza recunoasterea valorilor autentice si promovarea lor catre publicul larg.

Demersul nostru se concretizeaza in organizarea de expozitii si editarea de cataloage de autor.

Proiectul a debutat  in data de 8 mai cu expozitia Ulei, apa, prafuri colorate, a pictorului Ioan Iacob, nascut in Biertan (Sibiu), dar stabilit la Düsseldorf, unde a studiat la Academia de Arta.

In perioada 8 mai – 8 iunie, 2014, in Galeria Dignitas din str. Anton Pann, nr.21, iubitorii de arta bucuresteni se pot bucura de o intâlnire – eveniment cu cele mai noi creatii ale artistului plastic Ioan Iacob , unul dintre cei mai cunoscuti pictori români contemporani din spatiul germanic. Multe dintre lucrari sunt expuse pentru prima data. O experienta inedita in cadrul expozitiei o reprezinta rasfoirea caietelor personale, un laborator de creatie sui-generis. Pictorul va sustine si doua cursuri masterclass pentru tineri talentati din renumite institutii de educatie plastica din Capitala.

In data de 8 mai, Fundatia Dignitas a inaugurat,  la sediul sau din Bucuresti, din str. Anton Pann nr.21, Galeria Dignitas , prin organizarea vernisajului expozitiei lui Ioan Iacob, in prezenta atistului si a unui select public din capitala. Ioan Iacob a expus mult si cu succes in Germania, picturile lui intrând inca din anii debutului in mari colectii particulare.

Criticul de arta Aurelia Mocanu , o subtila cunoscatoare a creatiei si a evolutiei pictorului, a scos in evidenta, in prezentarea sa, importanta evenimentului  in viata culturala a Capitalei, semnificatia lucrarilor expuse, care ilustreaza  specificul momentului actual in evolutia artistului: culoare, tehnica, tematica:  obiecte familiare din viata cotidiana sunt resemnificate, devin pretexte pentru marturisiri ale unor trairi complexe ale creatorului in fata lumii.

In interventia sa, Ioan Iacob a impartasit invitatilor câteva dintre tainele procesului de interiorizare a experientelor cotidiene, care renasc intr-o noua realitate, cea a operelor sale.

In luna mai, Fundatia Dignitas va organiza, la Galerie, evenimente speciale, pentru a marca sarbatorile internationale dedicate muzeelor si galeriilor. Elevi si studenti de la Liceul de Arte Plastice “ Nicolae Tonitza ” si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti vor participa la cursuri mastercalss cu Ioan Iacob, organizate in data de 17 mai si 19 mai, la sediul fundatiei din str. Anton Pann, nr.21. Inscrierea se face la nr. de telefon: 0748881337

Pentru vizitarea expozitiei sau programarea unor   intâlniri speciale cu artistul, va rugam sa ne contactati la nr. de telefon: 0744 351 649

Expozitia face parte din proiectul permanent al Fundatiei Dignitas de promovare a artistilor plastici români contemporani.

Fotografii