Lansarea Clubului Doamnelor Dignitas

26 Martie, 2014 5:24 pm

DSCF0089

“Vrem normalitate, nu egalitate! Aceasta vine de la Dumnezeu”

Miercuri, 26 martie 2014, la sediul Fundatiei Dignitas din Str. Anton Pann, nr. 21, a avut loc lansarea “Clubului Doamnelor Dignitas”. Au participat membre ale fundatiei, invitate speciale, femei de succes in diverse domenii de activitate, reprezentanti ai unor ONG-uri, institutii culturale, mass-media, ministere, ambasade, etc.

A fost o seara emotionanta, avand patina unor vremuri de mult apuse, dar stralucitoare, marcata de semnarea “Actului Nascatoriu” al clubului, conceput de D-na Prof. Univ. Dr. Verginia Vedinas, Presedinta de Onoare a Fundatiei si membra fondatoare a CDD, urmata apoi, de prezentarea celorlalte membre fondatoare ale CDD, D-na Dr. Alice Florescu-Bleotu, D-na Roxane Lalague, vice presedinte UFE, D-na Mariana Staicu, D-na Iulia Gorneanu, D-na Av. Daniela Chiriac, D-na Av.Irina Voicu.

Seara a continuat cu prezentarea unui scurt istoric al Zilei Femeii, in viziunea D-nei Dr. Alice Florescu-Bleotu, de fraze muzicale tesute in povesti si legende romanesti ale interpretelor de marca, D-na Doina Lavric si D-na Lorena Nechifor, precum si de lecturarea unora dintre miturile si traditiile romanesti ale lunii martie, de la Martisor, Babele, Mosii, Ziua Sarpelui, Alexiile, Echinoctiul de primavara, Buna vestire… care au prins viata, glasuite fiind de D-na Iulia Gorneanu, o imbinare a unei personalitati eminamente feminine si puternice in acelasi timp.

Au rostit cuvinte de apreciere la adresa noastra, a nasterii acestui Club de Elita, a scopului acestuia, D-na Irina Halina Cornisteanu, Director I.C.R.-cu sediul la Viena, Dl. Nicolas Don, jurnalist, Dl. Alin Galatescu, exeget a tot ceea ce tine de „feminin”.

Clubul Doamnelor, ca si celelalte proiecte ale Fundatiei Dignitas, isi propune rolul de a promova DEMNITATEA, ca valoare umana fundamentala, iar prin activitatile initiate si in special seratele culturale, literar-muzical-artistice, dar si stiintifice, sa constituie „hrana pentru suflet”, atat pentru ele insele, cat si pentru invitati, participanti.

Vrem normalitate, nu egalitate!” este unul dintre principiile consemnate in „Actul Nascatoriu”.

Azi,  FEMEIA  dovedeste puterea ei creativa si decisiva, rolul pregnant in societatea noastra in continua miscare si transformare, amprentata fiind, in acelasi timp, de marca ei genitorie, protectiva a familiei si de spiritul ei novator.

CDD